Mi van, ha valaki az egész családodat ki akarja irtani?

2020. január 09. 00:36 - GReni

Könyvajánló - Cara Hunter: Nincs kiút

Egy leégett ház, a romok közül előkerülő gyerekek, eltűnt szülők, olyan csontvázak a szekrényben, mint szexuális zaklatás, eldobható mobilos hívások, tönkretett karrierek, dél-amerikai vudu mitológiák, titkok a múltból. Baleset vagy gyilkosság?

fokep_66.jpg

Már három rész olvasható magyarul Cara Hunter népszerű Adam Fawley sorozatából. A zseniális detektív egy profi csapattal oldja meg a csavaros bűnügyeket. A sorozat első két részéről már olvashattatok nálunk. Ha lemaradtál, kattints a címekre. Érdemes, klassz kis sorozat.

#1 Egy közeli ismerős

#2 Sötétben

Na, de most nézzük meg, hogy milyen ügyet hoz a harmadik rész Fawley-nak, a Nincs kiút. Egy szomorú eseménnyel indul a regény: alig múlt el karácsony és szilveszter, aztán egy éjszaka egy oxfordi házban tűz ütött ki. Két gyereket húztak ki a mentők a romok közül. A kisebb fiú nem élte túl, a bátyja is csak alig. Fawley-t hívják ki a tragikus esethez. 

Esmondék egy átlagos család: negyves tanár apa, harmicas feleség és két gyerek. A hároméves Zachary sajnos belehalt a tűzbe, de a súlyos füstmérgezést szenvedett tízéves Matty-nek még van esélye, hogy jól lesz. Először azt gondolták, hogy a szülők holtteste is a romok alatt lesz, de semmit nem találnak. Aztán kiderül, amitől a legjobban tartottak, nem egy zárlat, egy baleset okozta a tüzet. Valaki szándékosan gyújtotta fel a házat. Már csak az a kérdés, hogy tudott-e a házban levő ártatlan gyerekekről.

"GYÚJTOGATÁS
GYILKOSSÁG
MIÉRT?"

Miközben kapunk egy kis betekintést az őrs munkájába ott motoszkál két kérdés a nyomozók fejében (és bennünk olvasók fejében is): miért voltak az éjszaka közepén egyedül otthon és hol vannak most a szüleik? Kihallgatják a szomszédokat, megkeresik a családtagokat, a kollégákat, de senki nem tud semmit.

A nyomozás során különös csontvázak kerülnek elő a szekrényből. Szexuális zaklatás, eldobható mobilos hívások, tönkretett karrierek, dél-amerikai vudu mitológiák, titkok a múltból. Vajon  mégis csak egy sajnálatos baleset áll a tragédia hátterében? Vagy valamelyik szülő akart megszabadulni a családjától? Netán bosszúból akarták kiirtani az egész családot?

38b1b6adeece26cf79cd7f5366487c2c.jpg

Ebben a könyvben még jobban megismerjük Fawley-t és a csapatot, akikkel együtt dolgozik. Még mindig az tetszik Cara Hunter könyveiben, hogy nem egy zseni nyomozón múlik minden, hanem látjuk, hogy hányan dolgoznak különböző nyomokat követve azért, hogy végül együtt megtalálják a bűnösöket. Ettől sokkal reálisabb és hihetőbb lesz a történet. Ismét kaptunk egy durva sztorit, benne érdekes karakterekkel, izgalmas felütésekkel és váratlan csavarokkal.

A történet jól felépített, bár, akit a nyomozás részletei annyira nem érdekelnek és pörgős, akciódús krimire vágynak, azok lassúnak és unalmasnak találhatják a kötet első felét. Engem kivételesen ez nem zavart, mert miközben a nyomozás részleteibe kapunk betekintést, jobban megismerjük az ügyön dolgozókat is, ráadásul időnként még kapunk egy-egy szeletet az Esmond család múltjából is. Nem tökéletes a könyv, ettől függetlenül szórakoztató, és persze most sem maradtak el a váratlan csavarok a sztoriban. Kaptunk egy drámai, tragikus, érdekes és hátborzongató történetet.

A kötet végére kapunk egy kis ízelítőt a kiadótól a sorozat idén érkező negyedik részéről, a Haragról. Úgy érzem egy újabb felkavaró nyomozás vár ránk, kíváncsian várom. :)

5667112_5.jpgSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, 21. Század Kiadó!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr6115395978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása