Jóga nem csak hajlékonyaknak!

2020. május 29. 07:21 - GReni

Könyvajánló - Max és Liz Lowenstein: Jóga nem csak hajlékonyaknak!

"Úgy érzed, a jógát nem neked találták ki, hisz sosem tudtad megérinteni a lábujjad hegyét? Vágyakozva nézed a jógaterem akrobatáit? Ez a könyv bebizonyítja, hogy idővel és türelemmel egyre rugalmasabbá válhatunk a jóga segítségével."

meditate-4246236_960_720.jpg

A kötet szerzőpárosa Max és Liz Lowenstein. Mindketten már fiatalon megismerkedtek a jógával, de csupán később vált igazi szenvedélyükké és rengeteg embert fertőztek meg vele. Ezt igazolja az Instagram fiókjuk is, ahol több mint egy millió ember követi őket és osztja meg velük tapasztalataikat. A kötet is velük kezdődik. Az első oldalakon előtt és utána fotókat láthatunk olyan átlagemberek történeteivel, akiknek megváltoztatta mindennapjait a jóga.

b1nmcqu2p0s_sy600.jpgKötetükben, mely a Jóga nem csak hajlékonyaknak! címet viseli megmutatják, hogy bárki és bármikor elkezdhet foglalkozni a jógával, ha szeretne rugalmasabbá válni. Bármilyen testi adottságaiddal nagyszerű eredményeket lehet elérni, idő és kitartás kell csupán. Az első fejezetben részletesen elmagyarázzák mit jelent a hajlékonyság, hogy miért fontos az egészséges gerinc, majd megmutatják milyen eszközökre lesz szükségünk, aztán pedig jönnek az alappózok. A kötetben minden mozdulatsort fotókkal és alapos leírásokkal láttak el, így könnyedén magunkévá tehetjük a mozdulatokat. És azt is megtudjuk, hogy milyen pozitív hatásai vannak egy-egy póznak mind fizikailag, mind mentálisan.

Bármilyen sportról, mozgásról beszéljünk, mindig elengedhetetlen a bemelegítés, hogy megelőzzük a sérüléseket. Sokan azt gondolják, hogy a jóga szinte nem is tűnik igazán mozgásnak, vagy csak nagyon szelídnek, de valójában alaposan megdolgoztatja, megnyújtja az izmokat, igénybe veszi az ízületeket, ezért kulcsfontosságú a bemelegítés. Ezután jön pár légzőgyakorlat és máris elmerülhet az olvasó a mozgáskultúrában.

A szerzők úgy állították össze a kötetet, hogy a gyakorlatok minden szinten végezhetők legyenek. A kezdők, a középszinten járók és a haladók is hasznosítani tudják a benne rejlő feladatokat. Valamint a részletes leírásoknak köszönhetően sérülések nélkül jógázhatunk és fejlődhetünk lépésről lépésre.

20200505_154630.jpg

Talán az egyik legjobb jógakönyv, ami eddig a kezembe került. Részletes és pontos információk, hogy mit és miként végezzünk. Tetszik, hogy minden mozdulatsor három szintre van bontva és senki nem várja el, hogy egyik napról a másikra a nyakunkba vegyük a lábunkat. Kevesebb a spiritualitással kapcsolatos rész, mint a legtöbb hasonló könyvben, itt inkább maga a mozgáskultúra van a középpontban. Engem gyanítom ezzel vett meg a szerzőpáros.

joga_nem_csak_hajlekonyaknak_borito_600rgb.jpgA kötetet a Bioenergetic Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Fordító: Juhász Gabriella

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

A gyógyító jóga kézikönyve

Jóga kézikönyv: összhangra tanítás egyszerűen, közérthetően

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr3115661582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása