Egy öldöklő fenevad várja, hogy kitörhessen a homályból...

2020. július 03. 07:28 - GReni

Könyvajánló - Christine Lynn Herman: Az elemésztő homály

Vészjósló, sötét, feszült atmoszféra, egy álmos kisváros különös legendákkal egy Fenevadról, mely az erdő homályából várja, hogy újabb hullát hagyjon maga után. Ki képes megállítani a szörnyeteget?

73474962_2475288819257739_2264320510936481792_o.jpg

Cristine Lynn Herman Az elemésztő homály című debütáló kötetét a Maxim Kiadó hozta el a magyar olvasóknak. A borítót rögtön kiszúrtam magam, gyönyörű színek, sötét, vészjósló hangulat. És a történet szörnyetegének köszönhetően meg is kapjuk a borongós, sötét sztorit.

Adott egy amerikai kisváros, Négy Ösvény, melyet sűrű erdő vesz körül. Első ránézésre egy teljesen átlagos városnak tűnik, ám ha belesünk a kulisszák mögé, máris kiderül, hogy nagyon is különleges, de félelmetes helyen járunk. Az erdő rettenetes veszélyt tartogat, a homályban rejtőzik egy veszedelmes fenevad, aki holttesteket hagy maga után.

Ebbe a városba költözik az egyik főszereplő, Violet édesanyjával, miután elveszítették Violet húgát. A lányt mindenki méregeti a városban, eleinte nem is igazán érti, hogy miért, de mintha tartanának tőle a lakók. Aztán apránként megismerkedik a városi legendákkal a rejtélyes Fenevadról, akit a város alapítói, akik közé anyja ősei is tartoznak, egykor bebörtönöztek egy Homály nevű helyre.

A négy alapító család városban élő leszármazottainak feladata, hogy megvédjék a lakókat ettől a szörnyetegtől, az ő dolguk, hogy börtönében tartsák a lényt. Ebben segítségükre vannak öröklődő különleges képességeik. Ahogy haladunk előre a történetben megismerjük a többi főszereplőt is, azokat a tiniket, akiknek ősei a városhoz köthetők. Először Justint, majd May-t, Isaacket és Harpert. Violet szinte semmit nem tud az őseiről, így itt kell felfedeznie a képességeket, sőt, arra is rájön, hogy benne is lapul ősei erejéből.

A szerző nagyon jó hangulatkeltésben. A Fenevad, a Homály, az erdő, amelynek mintha saját akarata lenne. Ehhez társított egy jó adag feszültséget és kölyköket, akiknek úgy kéne együtt működniük egy szövetségben, hogy nem igazán bízhatnak meg egymásban. Ráadásul a képességeik is inkább baljóslatúak, nem pedig szuperhősök jutnak róluk az ember eszébe.

Senki ne számítson egy pörgős, akciódús thrillerre, itt a feszültség, a sötét, komor világ viszi el a sztorit a hátán. A hangulatot imádtam, és úgy éreztem ez a kötet a számos hulla ellenére is, inkább bevezető egy izgalmas sorozathoz, ahol több hangsúlyt kapott a városka megismerése, a szereplők és a köztük levő kapcsolatok, a várost átszövő hatalmi háló, a családi drámák, tragédiák, barátságok, halvány szerelmi szálak, mágia, egyedi képességek, mint a küzdelem a Fenevad ellen.

Nem is feltétlenül akarnám beskatulyázni a kötetet egy műfajba, akad benne fantasy, horror, thriller, krimi, némi dráma és egy nagyon csekély romantika is. Egy érdekes YA kötet, izgalmas új mitológiai világgal. Nem hibátlan a kötet, de egy hétvégi könnyed borzongásra tökéletes. Nagyon bízom benne, hogy egy szuper kis történetet kerekít a szerző ebbe a rémisztő világba. A sorozat második része nemrég jelent meg az Államokban, remélem a kiadó elhozza nekünk magyar nyelven is. :)

935945a27085d7ab0bd9690112d03643ef46300f.jpegKöszönöm a lehetőséget a Maxim Kiadónak!

A borítóra kattintva elérhető a könyv a kiadó oldaláról, kedvezményes áron.

Fordította: Robin Edina

Kövess minket Facebookon!

Egy világ, ahol az időddel fizetsz, hogy élhess...

Ősi, veszélyes történetek, melyekkel előcsalhatunk egy sárkányt

Szerelem vagy az emberiség megmentése?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr9715580636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása