A megfelelési kényszer párbaja

2020. február 26. 07:17 - Arthur Arthurus

Könyvajánló - Jeffrey Archer: Párbaj

1906. április 18. Ez az a nap, amikor napvilágot lát két nagyon különböző ember két nagyon különböző környezetben, egymástól 6750 km-re. Igen, megnéztem a térképen. 6756,7 pontosan, de egyikük nem pont a városban, hanem amellett, az erdőben született valahol, így inkább kerekítettem :)) Az útjuk mégis összefonódik... 

83478832_2697015523668920_6057676038110969856_n.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Egy páratlan főváros: Párizs, a fény városa

2020. február 26. 00:27 - GReni

Könyvajánló - Párizs (Marco Polo)

Párizs, a szerelem, a művészet,
a gasztronómia, a divat
és a fény városa

fefe56e73c17949edde048e4b6793647.jpg

A Marco Polo sorozat egyik legújabb darabja ismét egy mesés fővárosba kalauzolja el az olvasókat. Ezúttal Párizs, a szerelem, a művészet, a gasztronómia, a divat és a fény városa a célpont. Tökéletes egy tavaszi andalgáshoz. A kötet ezúttal is hozza a szokásos színvonalat: izgalmas látnivalók, tuti tippek vásárlásra, szállásra, étkezésre, esős napokra, lazulásra, egy kellemes esti koktélozásra, ráadásul élménytúrákból sincs hiány. Mindehhez jön némi ötlet gyerekkel utazóknak, egy kis gyűjtemény hasznos linkekkel, appokkal, blogokkal, összefoglaló az ünnepekről, eseményekről. Végezetül pedig hasznos tanácsok, egy szótármelléklet a legfontosabb kifejezésekkel, majd egy elengedhetetlen térképmelléklet. Mindez kis méretben kedvező áron. Várhatunk ennél többet egy útikönyvtől? Most pedig jöjjön pár izgalmas látnivaló kedvcsinálónak, melyeket a kötetből szemelgettem.

large_3.jpg

A kötet Párizs belvárosát öt zónára osztotta, most mindegyikből mutatok néhány látnivalót. Az első zóna Az Eiffel-torony és az Invalidusok. Ez a zóna lefedi Párizs nyugati felét, ahol, mint a nevéből már kitalálható, található a világhírű 300 méter magas torony a város jelképe. A torony az 1889-es világkiállításra és a francia forradalom századik évfordulójára épült és az eredeti tervek alapján csupán 20 évig állt volna, ám végül a fennmaradása mellett döntöttek. Mázli! :) Aztán itt található az Invalidusok palotája, mely Versailles után a második legnagyobb gigantikus épületegyüttes, melyet XIV. Lajos uralkodása idején emeltek. De kihagyhatatlan látnivalók sorát bővíti a Modern Művészeti Múzeum, a Quai Branly Múzeum, a Rodin Múzeum és az 1937-es világkiállításra épült csarnok, a Palais de Tokyo is.

p-pont-alexandre-iii-fjp4rlkmm9-1.jpg

A következő zóna címe: Végig a Champs-Élysées-n. A világhírű sugárút a Carrousel du Louvre kis diadalívével kezdődik, végül messze, a város nyugati felében a La Défense negyed óriási, modern boltívével, a Grande Arche-sal zárul. A kötet tizenhárom látnivalót emel ki a zónában, többek között itt található az Arc de Triomphe, a város luxusüzleteivel teli sugárútja, az Avenue Montaigne, Párizs legkáprázatosabb hídja, a Pont Alexandre III és természetesen nem maradhatott ki a világ legnagyobb területű múzeuma, a Louvre sem, ahol olyan kincseket óvnak, mint a milói Vénusz vagy Leonardo da Vinci Mona Lisája.

palais-garnier-paris-opera.jpg

Aztán elérkezünk a Sentier negyedbe, amely egykor Párizs posztókészítő negyede volt, ahol ma nagy divatcégek számára varrják a ruhákat. A zóna öt neves látnivalót rejt, melyek közül az első a Galerie Vivienne, melyet a párizsi passzázsok királynőjeként tartanak számon és, ahol üvegkupolák alatt, mesés mozaikpadlón sétálhatunk az elegáns üzletek között. Ezután megismerkedünk a La Madeleine templomával, a pazar Párizsi Operával, a Királyi Palotával és annak ámulatba ejtő kertjével, mely egy csendes oázis a nyüzsgő városközpontban és egy jellegzetes, szabályos négyszög alakú teret, a Place Vendôme-öt.

921fd196-818e-400c-89db-d970df76db39_company_picture.jpg

A következő zóna A Les Halles-tól a Bastille-ig. Ebben a részben 8 látnivalót emel ki a szerkesztők, többek között a 20. század művészetének kedvelőinek ajánlott Pompidou Központ, a Marais negyedben található Picasso Múzeum, mely a mintegy ötezer kiállítási tárgyával Pablo Picasso műveinek a legnagyobb gyűjteményét mondhatja a magáénak, de megnézhetjük a házat is, ahol Victor Hugo élt és alkotott 1832 és '48 között. Akadnak itt dokumentumok, tárgyak, bútorok valamint Hugo festményeiben is gyönyörködhetünk.

pantheon_of_paris_007.jpg

És el is érkeztünk az ötödik és egyben utolsó zónáig: A Rive Gauche a szigetekkel. Ebben a zónában emelkedik a Notre-Dame-székesegyház, mely környékével együtt a felújítások miatt zárva tart várhatóan a következő öt évben, de a Szajna hidairól megcsodálható. A zóna éke a Paris-Sorbonne Egyetem közelében található Luxembourg-kert, mely Párizs központjának legismertebb parkja, itt található a francia szenátus székháza. Majd a 3. századi római termák mellett álló késő gótikus városi palotát érdemes megszemlélni, mely otthont a a Középkori Mávszet Nemzeti Múzeumának. Miközben a város utcáit rójuk érdemes felfelé is tekinteni, ugyanis a Sainte-Geneviéve-dombon láthatjuk a hatalmas kupolás Panthéon-t, mely számos francia híresség végső nyughelye, egy páratlan mauzóleum.

1782841.jpgA könyvet a Corvina Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

Többet szeretnél megtudni a könyvről? Kattints a képre és rendeld meg kedvezményesen a kiadótól!

Kövess minket a Facebook-on is!

Barcelona páratlan fekvésű és szépségű város

Tökéletes őszi célpont: Róma, az Örök Város

Az egyik legvonzóbb skandináv főváros: Koppenhága

New York, a város, amely soha nem alszik

Szólj hozzá!

Mint a szemed fényére

2020. február 25. 07:20 - GReni

Könyvajánló - Heidi Perks: Mint a szemed fényére

"A te felelősséged volt. És most eltűnt.
Most látod őt.
Az iskolai ünnepségen játszik a gyerekeiddel.
Előveszed a telefonod, görgeted a Facebookot, aztán újra felnézel.
Most nem látod őt."

a.jpg

Charlotte Reynolds barátnője, Harriet iskolai elfoglaltsága miatt elvállalta, hogy négy éves lányát, Alice-t elviszi az iskolanapra. Minden gyerek álma: vidámpark, vásár, árusok, isteni finomságok mindenhol. Charlotte fogta három gyermekét és Alice-t, majd bevetették magukat a forgatagba. Aztán megtörtént a legrosszabb, minden ember rémálma: a kis Alice eltűnt az ugrálóvárról. Csak egy pillanatra nem figyelt oda, ráadásul két gyereke vele volt. Elképzelése sincs, hogy miként történhetett ez.

A szerző nagyon érzékletesen írja le a rettegést, amit átélt Charlotte. Valaki rábízta legféltettebb kincsét, ő pedig kudarcot vallott. Kétségbeesetten szeretne beszélni Harriettel, de a nő látni sem bírja, míg végül találkoznak, az csak még jobban megviseli mindegyiküket.

Folyamatosan érezni a feszültséget, a félelmet a könyvben, főleg, mikor Alice szülei megtudták, hogy a kislánynak nyoma veszett. Közben kapunk egy-egy aprócska szeletet a nyomozásból, sokkal többet arról, hogy miként kezeli a család, a barátok a kialakult helyzetet, s hogyan kezdik el egymást és önmagukat hibáztatni a tragédia közepén. És az emberek egyik borzasztó szokása is helyet kapott: ítélkezni, vég nélkül pocskondiázni, anélkül, hogy tudnák mi is történt.

A regény lapjairól süt a remény folyamatos elvesztése. Ahogy telnek a napok süllyed minden szereplő a reménytelenségbe. Az ilyen jellegű könyveknél a gyerekrablás, a nyomozás van a középpontban, ebben a kötetben azonban a két nőn van a hangsúly. Két olyan nőn, akiknek koránt sincs olyan szuper élete, mint az kívülről látszik. Apránként belesünk a múltjukba, hogy eljussunk az okokig, amelyek egy gyermek eltűnéséig vezettek.

Aztán a könyv felénél érkezik egy csavar, ami jól megkavarja az állóvizet épp azelőtt, hogy elkezdené már nagyon unni az ember, hogy folyamatosan járjuk körbe és körbe a ki mennyire érzi magát hibásnak kérdéskört. Annyira nem lepett meg a csavar, de határozottan jót tett a könyvnek.

Heidi Perks debütáló regénye korántsem hibátlan, de érdekes volt ezt a lélektani drámát olvasni. Thrillernek szerintem kevés, ettől függetlenül pár napra le tudja kötni az embert. Aki elmerülne a lélekrajzok, emberi sorsok és családon belüli erőszak útvesztőiben, az élvezni fogja ezt a könyvet.

heidi-perks-mint-a-szemed-fenyere-44519110027.jpgKöszönöm a lehetőséget az Álomgyár Kiadónak!

A borítóra kattintva elérhető a könyv a kiadó weboldalán.

Fordította: Bozai Ágota

Kövess minket Facebookon!

Egy iskolai lövöldözés lélektana

Hová lettek az eltűntek?

Egy rossz döntés, egy nagy titok és egy család, amely mindent elveszíthet

Szólj hozzá!

Technikai szingularitás kontra magyar sámánok ereje

2020. február 24. 06:39 - Carbonari

Könyvajánló - Duncan Shelley: Árnyékszingularitás

arnyek.jpgEgy szombat délelőttöm azzal telt, hogy utánanézzek: kit rejt a Duncan Shelley név, tett-e le egyéb műveket is az olvasók elé, mert ha igen: azokat is muszáj beszereznem. Hogy miért volt a nagy ívű fellángolás? Kezembe vettem legújabb művét, a Helikon Kiadó  Szenzár könyvek gondozásában megjelent - a Domínium sorozat első részének szánt - Árnyékszingularitás című könyvét. Az első pár oldal után megvett kilóra. Nem tudom, mit szív a csóka, amikor papírra álmodja hőseit, de hogy én is akarok belőle, az tuti.

Tovább
Szólj hozzá!

Lovagi túlélőtúra a rengetegben

2020. február 23. 07:31 - Tibitron79

Könyvajánló - Tonke Dragt: A Nagy Vadon titkai

A Levél a királynak folytatódik, a holland írónő könyve már egy kicsit bonyolultabb, mint a jók rossz elleni küzdelme.

1_115.jpg

Illusztráció az első kötet első kiadásából

Tovább
Szólj hozzá!

Ami a Trónok harcán túl van...

2020. február 22. 07:11 - GReni

Könyvajánló - George R. R. Martin: Álomdalok 2 - Ami a Trónok harcán túl van

George R. R. Martin írásaiért tízmilliók rajonganak. Karrierjének legsikeresebb darabjai A tűz és jég dala ciklusból kerültek ki, de a szerző munkássága nem csak ebből áll. Az Álomdalok kötetekkel arra vállalkozott, hogy mindenki megismerhesse életművének egy-egy fontosabb állomását, hogy megmutassa nemcsak fantasy-ban képes ütős történetet alkotni, hanem horrorban és sci-fi-ban is megállja a helyét.1783813.jpg

George R. R. Martin neve összefonódott A tűz és jég dala sorozattal, de akik ismerik a munkásságát, pontosan tudják, hogy a korábbi évtizedekben is bőven adott ki sikeres, rangos díjakkal jutalmazott történeteket. Az Álomdalok első kötetében megismerhettünk számos novellát, melyek a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas években írt. Most az Alexandra Kiadó elhozta a rajongóknak a második kötetet, amelyben négy nagy fejezetre bontva találunk jobbnál jobb írásokat a szerzőtől.

Akik olvasták az első kötetet, azoknak már nem lesz újdonság, hogy a fejezetek előtt kapunk a szerzőtől egy kis szösszenetet arról, hogy mi fog várni ránk. Az első fejezetben Haviland Tuf életéből kapunk pár szeletet. Az első novellában, a Bestia Nornnak című történetben az ökomérnök Tuf a Bárkával megérkezik egy bolygóra, ahol halálig tartó viadalokat szerveznek egy arénában tizenkét ház különböző bestiáival. Aztán jött a következő Tuf-történet, az Őrzők, ahol Tuf egy haldokló bolygót szeretne megmenteni, de ezt nem mindenki fogadja kitörő örömmel, ám egy jól megkötött üzletnek köszönhetően mégis van esély. Mindkettő szórakoztató és izgalmas történet.

Az ezt követő fejezetben kapunk egy adagot Martin filmes kalandjairól, például az Alkonyzóna című sorozatról és azon belül is egy olyan epizódról, mely nem került a képernyőkre, pedig egy elég erős, érdekes sztori. A kevésbé járt út című részben megismerünk egy családot, ahol a kislány azt állítja van egy férfi a szobájában, de mivel a szoba üresen áll, egészen addig nem foglalkoznak a kislány szavaival, amíg anyuka, Denise össze nem fut egy tolószékben ülő férfival, aki egy pillanat alatt köddé válik. Apukát, Jeffet is elkezdik látomások gyötörni, és a történet még érdekesebbé válik, amikor Denise-t felhívja Jeff, hogy menjen haza, de a nőt nem az várja, amire számított.

twilight_zone_banner_0.jpg

A két forgatókönyvet két novella követi, az egyik a Xavier Desmond naplójából. Számomra talán ez volt a legkevésbé érdekes darab a kötetben. A világ nem volt túl érdekes, az egész így önmagában kicsit sekélyes volt. Na, de sebaj, senki sem lehet tökéletes, George R. R. Martin is hibázhat. Bár az is lehet, hogy bennem van a hiba és sokaknak ez a történet is kedvenccé válhat. :)

Aztán elérkeztünk a kötet negyedik részéhez, ami bevallom sokkal érdekesebb és élvezetesebb volt számomra, mint a korábbi fejezetek. Az önmagával harcoló emberi szív hat történetet sorakoztat fel. Itt is akadtak hullámvölgyek, bár egy kifejezetten kiemelkedett szerintem, ez pedig a Bőrorzók, ami egy jó kis horror-thriller. A sztori egy brutális gyilkosság körül zajlik. Willie egyik barátjának, egy fiatal lánynak a megcsonkított testére bukkannak, mire ő felkéri Randi Wade magándetektívet, hogy derítse ki mi történt. Randit felkavarja az ügy, mert túlságosan hasonlít az eset apja halálára. Az esetet egyre brutálisabb gyilkosságok követik, ráadásul Randi egyre súlyosabb titkokra derít fényt. Nyomozás, vérfarkasok, azaz likantrópok és megnyúzott holtestek sora. A történet kicsit lassan indul be, de a vége brutálisan jó.

"... az éjszaka sötétjében lapulhat olyasmi, ami a vadászokra vadászik."

Izgalmasan összeállított kötet. Mindegy, hogy fantasy, horror vagy épp sci-fi, mind egyedi és érdekes történetek. Ráadásul a kötet végén még egy áttekintést is találunk a szerző magyar nyelven megjelent írásairól. George R. R. Martin életműve valóban rendkívül színes és izgalmas, biztos vagyok benne, hogy bárki talál kedvére valót egy ilyen változatos kötetben. Rajongóknak kötelező, akik pedig most ismerkednének meg a szerző írásaival és nem rögtön a több ezer oldalas világhírű A tűz és jég dala ciklus elolvasásával kezdenének, azoknak tökéletes ízelítő.

alomdalok_ii_b1_ok.jpgKöszönjük az Alexandra Kiadónak a recenziós kötetet!

Ha felkeltette az érdeklődésed, kattints a képre, a kiadónál kedvezményesen megrendelheted.

Kövess minket Facebookon!

Rémisztő történet a sárkányok korából

Veszélyes amazonok huszonegy történetben, kiemelkedő írók tollából

A kísértet kitálal

Hogyan élt egy kóbor lovag a Trónok harca előtt?

 

 

 

Szólj hozzá!

Mennyi időbe telne, hogy TE is gyilkossá válj?

2020. február 21. 00:02 - GReni

Könyvajánló - T. M. Logan: 29 másodperc

"Mit tennél, ha valaki felajánlaná, hogy hívj fel egy számot, mondj egy nevet, és az az ember örökre eltűnik a föld színéről? Csak 29 másodpercbe telne. Megtennéd?"

fokep_72.jpg

A kötet egy nyomasztó jelenettel indul. Megismerjük a harmincas évei elején járó Sarah-t, akit főnöke teljesen kikészít erőszakosságával. Egy céges rendezvény utáni közös vacsoráról egy taxiban utaznak a szálloda felé és a pasi szokásához híven durván nyomulni kezd a nőre. A haját cirógatja, a combját fogdossa, megjegyzéseket tesz arra, hogy lehetne hálásabb beosztott, stb. Undorító patkány finoman fogalmazva ez a szexuális ragadozó. Szerencsére sikerül ezúttal is meglépnie a pasi elől. Sajnos nem Sarah az egyetlen, akinél próbálkozik a neves szaktekintély, Lovelock professzor, de a munkahelyén mégsem tesznek semmit a nők védelmében.

"Lovelock túlságosan értékes árucikk, ezért érinthetetlen."

Nem olvastam a szerző korábbi művét, a Hazugságok című regényt, így nekem újdonság volt a szerző stílusa, amivel már az első oldalakon megfogott. Éreztem a feszültséget, a kiszolgáltatottságot, ami kínozta Sarah-t, miközben a taxiban próbálta kitalálni, hogyan kerülhetne ki ebből a helyzetből.

Aztán haladunk előre a történetben, megismerjük Sarah-t, akinek otthon is komoly gondokkal kell megküzdenie: két gyerek és egy széthulló házasság. Közben pedig egyre kétségbeesetten próbálkozik a professzor közeledésének hárításával, aminek eredménye, hogy az a seggfej azzal bünteti őt, hogy gyilkolja a karrierjét, be akarja mocskolni teljesen a nevét, hacsak nem fekszik le vele.

Ezután következik egy érdekes fordulat a történetben, amikor Sarah belefut egy bajba jutott kislányba, akit sikerül megmentenie. Így ismerkedik meg az orosz maffiával, ráadásul a lány apja, a maffia feje, Volkov, aki egy elgondolkodtató, de erkölcsileg megkérdőjelezhető ajánlatot tesz Sarah-nak.

"...Az igazi jótett az, amikor teljesen önzetlenül cselekszünk. Amikor nem várunk, sőt, nem is remélünk jutalmat. Az igazi jótett természeténél fogva nem viszonozható. - Volkov a hüvelyk- és a mutatóujja közt sodorgatta a szivar, majd Sarah felé bökött a végével. - De én azért megpróbálom. [...] Az adósa vagyok."

Az ajánlat pedig elég durva: Sarah-nak csak annyi a dolga, hogy kimond egy nevet és a fickó eltünteti az illetőt a föld színéről, mintha soha nem is létezett volna. Ha lenne az életedben egy aljas féreg, aki megkeseríti a mindennapjaid, a sikeres jövődet gátolja és teljesen tehetetlen vagy ellene, vajon bevállalnád? Kimondanád a nevét?

Érdekes dilemma. Egy olyan ember, aki ilyen ocsmány módon él vissza a hatalmával, mint Lovelock, aki már tette tönkre olyan nő karrierjét, aki fel mert szólalni ellene, megérdemli, hogy eltüntessék? Igazságszolgátatás? Vagy inkább önbíráskodás? Az ilyesfajta önbíráskodástól nem lesz-e az ember pontosan olyan rossz, mint akitől meg akar szabadulni? Attól, mert nem te húzod meg a ravaszt, még te is gyilkossá válsz. Tippem sincs mit tennék egy olyan helyzetben, mint amivel Sarah-nak kell szembenéznie, mert a gonosz csábítása nagyon erős...

"Sarah viaskodott önmagával. Az ösztöne azt súgta, hogy ez nem helyes. Ez egyszerűen nem lehet helyes!
Persze, miért is ne? Miért ne sújtson le a végzet arra, aki a leginkább rászolgált?"

A szerző nagyon jól ír. Folyamatos a dráma, a feszültség, szépen épül fel a történet, hogy aztán még izgalmasabbá váljon. Ahogy közeledünk a végkifejlethez fordulatok tarkítják az egyébként is felettébb mozgalmas, lendületes elgondolkodtató regényt. A vége pedig! Imádtam! Sose haragíts magadra egy nőt...pláne többet! Tetszett, annyira, hogy leültem egy délután és estére el is olvastam. Nálam nyert a szerző, így már csak időt kell varázsolnom rá, hogy Hazugságok című regényét is elolvassam. :)

1774269.jpgA kötetet a General Press Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A kiadó honlapján kedvezményes áron megrendelhető a borítóképre kattintva!

Fordította: Szieberth Ádám

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

Macbeth asszonya - a mítosz és a valóság

Egy elsuttogott félelem, amely halálos bosszúvá érik

Szólj hozzá!

Tudsz szívből szeretni?

2020. február 19. 07:10 - GReni

Könyvajánló - Istók Anna: Semmiért egészen

"Valaki hibázik. Valaki titkot rejteget. Valakit megcsalnak.
Valaki pedig nekiáll, hogy igazságot szolgáltasson."

love-triangle-494178_960_720.jpg

A Könyvmolyképző Kiadó elhozta az olvasóknak Istók Anna második regényét is. Az első könyve nem volt ugyan hibátlan, ennek ellenére tetszett, így kíváncsian vártam ezúttal milyen témát hozott a szerző. Ha lemaradtál az első könyvéről, íme egy kis ízelítő:

Éhes ​felhő a napot

Új regényében, mely a Semmiért egészen címet kapta megismerjük Nándit, Emőt és Flórit. Emő a vidéki lány, aki kilátástalan jövője elől az ország szívébe menekül. Zárkózott és nem igazán találja a helyét a zajos, pörgő egyetemi életben, ahol kiszúrja a harsány, jóképű, dögös Nándit és rögtön fülig beleszeret. Az első két évben végignézi, ahogy Nándi folyamatosan csajozik, de őt észre sem veszi. Csak arra kell neki a lány, hogy lemásolja időnként a jegyzeteit, a beadandókat vagy puskázzon róla a zh-kon. Két év után a lány úgy dönt, itt az ideje változtatni, ezért hazatér vidékre a nyárra, új frizurát csináltat, sportos ruháit dögös, kihívó cuccokra cseréli, varrat magának pár szexi tetoválást és irány az egyetem harmadik éve.

Nándi az a fajta, akit az okos lányok messziről elkerülnek. Hét haverjával minden tanévet úgy kezdenek, hogy fogadásokat kötnek az év begyűjtött skalpjainak mennyiségére. A srác önhitt és gátlástalan. Emőnek az új kihívó és kacér stílusával sikerül magára vonni a srác figyelmét és titkon reménykedik benne, hogy sikerül megpuhítania a srácot és jó útra terelni, ám Nándi ráun és repül is a következő virágra.

Sajnos a sors nem így akarta, mert bár a fiú szerelmes lett és megváltozott, csak épp nem Emőért, hanem Flóráért tette. Szenvedélyes románcukból szerelem, házasság, majd egy gyermek lett. Látszólag minden tökéletes. De vajon tényleg képes egy ilyen nárcisztikus ember ekkora változásra? Mi történik, ha egy rossz pillanatban kísérti meg a múlt szelleme? Képes ellenállni vagy eldob mindent egy kis szórakozásért?

Van ebben a történetben minden. Szerelmi háromszög, mindent elsöprő szenvedély, titkok, megcsalás, bosszú. Nándi az elejétől az a fajta karakter, akit szívlapáttal ütne agyon az ember, bár a végére azért kicsit megsajnáltam, titkon azért örültem a koppanásának. Aztán ott van Flóra, akit az ember elkezdhetne sajnálni (én mondjuk nem), hiszen rengeteg dologról lemondott Nándiért, de aztán kiderülnek nagyon durva dolgok, amivel nálam teljesen elvágta magát a csaj. Szinte megszállott majomszeretet a gyerek felé, abortusz, a gyerek felhasználása az ex ellen, hát ezek egyike sem teszi szerethető karakterré. Azt hiszem ilyenkor mondják, hogy folt a zsákját. Bár ő az egyetlen szereplő, aki képes változni.

Aztán ott van Emő, aki talán a legfurább szereplője volt a kötetnek. A szégyenlős szende kislány egy nyár alatt átvedlik vadóc, szexis dögbe, aztán felszívódik, amikor az áhított pasiról kiderül, hogy mást választott. Mikor érzi, hogy rezeg a léc a csávónál, akkor visszatér, hogy jól megkavarja a dolgokat? Hát az ő történetének a végére nem számítottam és nem is igazán értettem miért volt szükség rá.

Istók Anna nagyon jól ír, könnyed stílusa beszippantja az olvasót. Kapunk egy életszagú szerelmi drámát, rengeteg érzelmet. A kötet nagyon felkavaró, bár a végével nem voltam maximálisan kibékülve, ez a regény jobban tetszett, mint a szerző első könyve. A szereplők mind önzőek, ami tökéletesen tükrözi az átlagembert és talán ettől olyan sötét, borús az egész kötet hangulat. De ettől még hasznos tanulságokat is kaptunk a történet végére: ne hagyd, hogy az életed céltalanná váljon, az ember igenis képes megváltozni, a bosszú sehová sem vezet, nézz tükörbe, mielőtt másokat kritizálnál és hibáival együtt szeresd a választott párodat.

8534_b1.jpgKöszönöm szépen a szerzőnek, Panninak és a Könyvmolyképző Kiadónak a lehetőséget!

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál mindig kedvezménnyel vásárolhatod meg!

Ha érdekelnek a könyvújdonságok, kövess minket Facebookon!

Érdekelne a kiadó más érdekes könyve is? Kattints! 

 

Szólj hozzá!