2019 könyvekben

2019. december 28. 07:27 - Arthur Arthurus

Megint eltelt - lassan - egy év, nézzük, mik voltak az idei év legjobb olvasmányai számomra :)

wd-books_joel_sagetafpgetty_images.jpg

2018-ban a moly statisztika szerint 38664 oldalt olvastam és 110 könyvet. 2019-ben - eddig, most december 26., este van, az évben egy keveset még tuti fogok olvasni, de nem sokat - ilyenkor együtt a család, beszélgetünk, társasozunk inkább. Szóval a statisztika eddig a napig érvényes :) Eddig 119 könyvet olvastam el, kilenccel többet, mint tavaly, de az oldalszám kevesebb, csak 37598, úgy tűnik, tavaly vastagabb könyveket olvastam átlagban, mint idén.

 

2019 első félévét azonban már értékeltem, ugyanilyen módon, utólag sem változtatnék rajta, íme:
Az első félév legjobb olvasmányai

Szóval kezdjük is a júliussal. 11 könyvet fejeztem be a hónapban, leginkább az agyról szóló Az idióta agy c. írás tetszett tudományos téren, a valódi oknyomozói munkáról pedig a Stieg Larsson titkos iratai mesélt. Megérintett az Amit a fiamnak tudnia kell a világról, és felháborított az Apád előtt ne vetkőzz c. könyv... Regényből Archer Fej vagy írása, és Sullivan: A rózsa és tövise c. műve tetszett leginkább.

stieg-larsson-boomsbeat_dot_com.jpg

Augusztusban nyolc könyvre futotta, és ez is nagyon erős hónap volt, több olyan kedvenc is akadt ebben, amikből kerülnek a top10 közé biztosan, ha össze tudnék hozni egy top10-es listát :) És az év legrosszabb olvasmánya is erre a hónapra esett. Samantha Downing: Elbűvölő feleségem c. könyve nagyon tetszett, pörgős és rejtélyes pszichológiai thriller, és jövőre az Agave elhozza nekünk az új könyvét is, ami állítólag még jobb. Hiszem, ha látom! :) Tommy Orange Sehonnaija és Per Petterson: Lótolvajok c. könyve is a kedvencek között van idén. Az év legrosszabb olvasmánya pedig egy csodálatos verseskötet volt Marosi Katalin és Gabriel Wolf tollából: a Bipolar... hagyjuk is inkább.

A szeptember volt az idei leggyengébb, csak négy kötet, de ezek között is akadt egy kedvenc: Karin Tidbecktől a Rénszarvas-hegy és más történetek a peremlétről. Kicsit fura, bizarr írások, de megkapóak.

pakistan-karakoram-range-k2snowy-art-wolfe.jpg

Október már jobban alakult: tíz könyvet olvastam, és persze ezek között is akadt kedvenc, rögtön három is: A Felhőkbe veszve, A királynő méregkeverője, ami az év legjobb ifjúsági fantasyja volt számomra, és A boszorkány seprűje, ami pedig az év legjobb mesekönyve :)

November 11 könyvvel telt, ezek közül a legjobb egyértelműen a Kés volt, Harry Hole 12. története, de meg kell említenek Daniel Tammet nagyon érdekes könyvét, a Számokban létezünket is, illetve Joseph Campbell és Bill Moyers: A mítosz hatalma c. könyvét is.

Decemberben - eddig - 12 könyvet fejeztem be, ezek között volt az év - sőt, egész életem - egyik legjobb krimi-thriller-könyvélménye, méghozzá J. D. Barkertől a 4MGY befejező kötete, de nagyon tetszett John Keegan - egyik kedvenc hadtörténészem - második világháborúról szóló írása is.

Ezek voltak az év legjobbjai - nálatok mik tetszettek a legjobban? 

Kövess minket Facebookon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr4315367008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása